Leto 2013

27.01.2013

Foto: Stanko Gruden/STA

Deskar Rok Marguč postane najboljši slovenski deskar vseh časov

Deskar Rok Marguč na svetovnem prvenstvu v Stonehamu pri Quebecu v paralelnem slalomu osvoji zlato kolajno in postane najboljši slovenski deskar vseh časov.

05.02.2013

Foto: Stanko Gruden/STA

Tina Maze uspešna na svetovnem prvenstvu v Schladmingu

Na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Schladmingu Tina Maze osvoji zlato medaljo v superveleslalomu. Pozneje osvoji še srebro v superkombinaciji in veleslalomu.

27.02.2013

Foto: Tamino Petelinšek/STA

Alenka Bratušek postane mandatarka

DZ izglasuje konstruktivno nezaupnico vladi Janeza Janše. Za mandatarko kot prvo žensko v zgodovini Slovenije izvoli vodjo PS Alenko Bratušek. Predsednik DZ postane Janko Veber (SD).

17.03.2013

Foto: Stanko Gruden/STA

Tina Maze osvoji veliki kristalni globus

Tina Maze v sklepnem delu sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju v Lenzerheideju zmaga v veleslalomu. Kot prva Slovenka osvoji veliki kristalni globus z rekordnimi 2414 točkami, pa tudi mala kristalna globusa v veleslalomu, superveleslalomu in kombinaciji; v skupnem seštevku slaloma in smuka je druga.

20.03.2013

Foto: Nebojša Tejič/STA

Imenovana enajsta slovenska vlada

Potem ko prvaki strank PS, SD, DL in DeSUS 13. marca podpišejo koalicijsko pogodbo, DZ z 52 glasovi za in 35 proti imenuje enajsto slovensko vlado, ki jo vodi prva ženska predsednica vlade Alenka Bratušek. V njej je 11 ministrov in dve ministrici, od tega ena brez resorja. Pet resorjev vodi PS, po tri SD in DL, dva pripadata DeSUS-u.

26.03.2013 - 27.03.2013

Foto: Matej Leskovšek/STA

Uspešen nastop slovenskih judoistov na evropskem prvenstvu

Judoist Rok Drakšič na evropskem prvenstvu v Budimpešti osvoji zlato medaljo (do 78 kg), Tina Trstenjak je bronasta (do 63 kg). Dan pozneje naslov evropske prvakinje osvoji Lucija Polavder (nad 78 kg), Ana Velenšek pa je srebrna (do 78 kg).

25.07.2013

Foto: Tamino Petelinšek/STA

Na Brdu pri Kranju poteka neformalni vrh procesa Brdo

Na Brdu pri Kranju poteka neformalni vrh procesa Brdo, ki se ga poleg gostiteljev predsednikov Slovenije in Hrvaške, Boruta Pahorja in Iva Josipovića, udeleži še šest šefov držav Zahodnega Balkana.