Dogodek

Premier Cerar z mladimi na Startup vikend socialnih inovacij 2016

Predsednik Vlade Republike Slovenije Miro Cerar se bo v soboto, 7. maja 2016, v Slovenskih Konjicah udeležil popoldanskega dela dogodka Startup vikend socialnih inovacij 2016, kjer mu bodo mladi med 15.00 in 16.30 uro predstavili svoje poslovne ideje.

Med 6. in 8. majem bo v Gimnaziji Slovenske Konjice potekal Startup vikend socialnih inovacij 2016. Na podjetniškem dogodku bodo sodelovali mladi programerji, oblikovalci, tehnologi in socialni podjetniki ter dokazali, da je mogoče v treh dneh od prve zamisli do realizacije popeljati poslovne ideje s pozitivnimi družbenimi učinki. 

Dogodek se bo začel s predstavitvami poslovnih idej. O vseh idejah se bo glasovalo in okrog najboljših se bodo izoblikovale ekipe, v katerih bodo sodelovali mladi udeleženci iz celotne Slovenije. Mladi bodo poslovne ideje nadgrajevali in pripeljali do delujočega prototipa, pri čemer jim bodo na pomoč kot mentorji priskočili izkušeni gospodarstveniki in uspešni podjetniki.

Startup vikend socialnih inovacij se bo zaključil s predstavitvijo dela ekip, na zaključni prireditvi pa bodo izbrani tudi najboljši projekti.

*** Če ste obiskali katero od prireditev, vas vabimo, da nam pošljete svoje vtise in fotografije na naslov: slovenija25@gov.si